Over Gera

Schilderen: mijn passie en mijn vak

Schilderen is voor mij een mooie en expressieve manier om mezelf te uiten. Bovendien geeft het me rust en evenwicht om de mooie dingen die ik zie, op mijn manier vast te leggen. Kunst maken is voor mij ook ontwikkeling, beweging. Uit het één ontstaat het ander. Meestal zonder dat ik die beweging al heb voorzien. Daardoor wordt ik zelf steeds weer verrast door het resultaat. Als ik door omstandigheden een tijdje minder aan schilderen toekom, mis ik het enorm. Dan kan ik niet wachten om weer mijn atelier in te gaan.

 

Acht jaar studie

Als volwassene heb ik verschillende cursussen en workshops gevolgd. Want ik realiseerde me dat schilderen niet alleen een passie is, maar ook een vak. Uiteindelijk heb ik toen besloten om een serieuze studie te gaan doen: aan de Academie der Schone Kunsten in Arendonk, België. In die acht jaar heb ik enorm veel geleerd: van verf-opzet tot het maken van een compositie, het gebruik van technieken, het werken met kleuren, licht, schaduw, perspectief en meer. Bovendien leer je jezelf beter kennen, en dat gaat verder dan alleen je schildervaardigheden.

Ik ben nog elke dag blij dat ik dit besluit heb genomen. Niet omdat ik daarna uitgeleerd was, integendeel. Mijn ontwikkeling gaat nog steeds door. Wel omdat de studie me een stevige ondergrond voor het vak heeft gegeven. En omdat deze me in staat stelt om mijn kennis en ervaringen in mijn workshops door te geven aan anderen.